Laatste nieuws

Vrijwilliger worden bij Vrijheid Urmond?

Wil je vrijwilliger worden bij Vrijheid Urmond? Dat kan. Meld je aan via info@vrijheidurmond.nl of maak het kenbaar aan een van de bestuursleden. Je kunt werkzaam zijn binnen onder andere het bestuur of meewerken aan het openlucht festival in juni 2019.

Lees meer

Publicatie “Het verdwenen stukje Oud-Urmond”

Nu te koop

Het boekje werd op vrijdag 12 oktober 2018 enthousiast ontvangen tijdens het symposium van Vrijheid Urmond in de Protestantse Kerk te Urmond. Urmond was ooit eeuwenlang een belangrijke handelsplaats aan de Maas met een haven, kade, omwalling, poorten en een op de handel afgestemde huizenbouw aan de Maas.

Lees meer

Uitnodiging Symposium

De Stichting Vrijheid Urmond nodigt u gaarne uit voor alweer ons vierde Symposium

Het verdwenen stukje Oud-Urmond

Datum : Vrijdag 12 oktober 2018

Aanvang : 19.30 uur

Lokatie : Protestantse Kerk Urmond

Lees meer

Ruimtelijk Plan Van Maas tot Bath

De initiatiegroep van Vrijheid Urmond en de Urmondse Monumenten Stichting, organiseerde op 8 januari 2018 een informatieve bijeenkomst om uiteindelijk tot een integraal ruimtelijk plan voor het bovengebied van De Bath te komen. De afgelopen maanden is druk overlegd met betrokken partijen. Op dit moment is de stand van zaken als volgt :

Lees meer

Het Schippershuis in Urmond

Biografie van een bijzonder huis in een historische omgeving

Het langverwachte boek over de bouwgeschiedenis van het Schippershuis, zijn bewoners en de wisselwerking tussen Schippershuis en Urmond in de loop van drie eeuwen zal  worden gepresenteerd tijdens de St. Leendertmarkt Urmond

Lees meer

Symposium

“Het verdwenen stukje Oud-Urmond”

Het symposium heeft als onderwerp de regelmatig terugkerende wateroverlast en verzakkingen tussen 1945 en 1960 in het dichtbij de Maas gelegen gebied van Oud-Urmond met kaalslag als gevolg. Tijdens het symposium zal de gelijknamige publicatie “Het verdwenen stukje Urmond” worden gepresenteerd.

Lees meer